december 14, 2008

gammal text

jag trivs som fisken i vattnet, som den nyfödda i moderns trygga famn, som stjärnan noggrant placerad på toppen av en julgran på julafton. ja, syftet har förhoppningsvis nått fram - jag trivs. men jag undrar ändå vad syftet är? visst har man uttryckt identiska ord tidigare: men vad fan är meningen? vi är lokaliserade på ett område där människor varit lokaliserade tusentals år bakåt i tiden. de föddes, byggde ett socialt nätverk, förökade, dog. och vad gör vi? vi föds, bygger ett socialt nätverk, förökar, dör. det snurrar runt likt en hamster i ett hamsterhjul. tiden som vi blivit tilldelade att spendera på denna mirakulösa plats är som en tiondels sekund i jämförelse med tiden som redan passerat. är meningen att vi ska finna en individuell mening? är meningen att vi ska fortplanta bara för att fortsätta spinna på detta evighetens hamsterhjul? är meningen något som uppenbarar sig då man slits från denna tillfälliga verklighet? finns det ingen mening involverad i detta mänsklighetens experiment?

mycket frågor, för lite svar. men det kanske är det som gör det intressant.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Tänk om man kunde trycka på en knapp som gjorde att man inte brydde sig om varför man är på den här planeten.
djup suck av lättnad...
Syftet, hmmm..
Egentligen har vi nog själva, genom att skapa det där sociala nätverket, skapat våra syften med livet här.
Bara för att det ska bli lite lättare; Som att tro på tomten ungefär.
Det enda som i slutändan betyder något här på jorden är att visa dem vi älskar att de är älskade och genom det bidra med ett syfte för dem här på jorden.

Vissa kör med hot/tro om helvete och himmel.
Jag tycker att den teorin är ihålig.

Kärlek och hat är det enda man i slutändan kan lita på och det är två så starka "syften/morötter" att leva att något annat egentligen inte skulle behövas.

Kram :)

nicolebriggs sa...

"Tänk om man kunde trycka på en knapp som gjorde att man inte brydde sig om varför man är på den här planeten" - där sa du något som jag håller med om helt fantastiskt mycket.